Contactdagen

Twee maal per jaar komen de leraressen uit het hele land bijeen tijdens de Leraressen Contactdag.
Naast het feit dat het leuk is om collega's uit het land te treffen wordt er op die dag ook de nieuwe collectie contactdagmodellen gepresenteerd. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met het komende modebeeld maar ook of de modellen tekentechnisch voldoende te bieden hebben. Het presenteren en uitleggen van de modellen is een vast onderdeel van de dag.
Verder bestaat deze dag uit een meer interactief deel wat elke contactdag weer anders wordt ingevuld.

 

 

September 2014 Bekijk de foto's

 

De tweede contactdag van dit jaar vond plaats op 1 september j.l in Apeldoorn. We hadden weer een uiterst gezellige en leerzame dag.          ’s Morgens werden zoals gebruikelijk de modellen gepresenteerd en uitgelegd d.m.v. een Powerpoint-presentatie. Er was voor ieders smaak wel weer een leuk modelletje. 

In de pauze werden de leraressen bijgepraat door Lyanne van den Broek met allerlei info omtrent de modevakschool. Voorgaande contactdag hadden we besproken dat het fake patek philippe astronomical celestial watchesfake voor de mvs belangrijk zou zijn om zich met social media bezig te gaan houden. We zijn dan ook blij dat Marleen Adema (toekomstig lerares) zich bereid toonde om deze taak op zich te nemen.

Inmiddels is de Facebookpagina van Modevakschool Nationaal een feit. Het is een snelle manier van info verstrekken. Maar het zou leuk zijn wanneer het een interactieve pagina zou worden dus voel je vrij om er leuke foto’s van werkstukken van jezelf of je cursisten door te geven. Ook tips op het gebied van zelfmaakmode of leuke adresjes zijn van harte welkom.Dit kan via Marleen Adema, info@modevakschoolnationaalsneek.nl 

“s Middags hadden we een erg informatief programma. Dhr. Aartsen, een kleermaker pur sang, heeft een geweldige presentatie gegeven over het kleermakersvak. Hij had diverse kledingstukken bij zich en deze waren van alle kanten goed te bekijken en te “bevoelen”. Wat een vakwerk!

Leuk om iemand met zo veel enthousiasme over zijn vak, het kleermakersambacht, te horen praten. De tijd vloog om en voor we het wisten was de dag al weer voorbij.

 


Maart 2014 - Bekijk de foto's

Op maandag 10 maart hadden we weer onze voorjaarscontactdag. Net als voorgaande keer vond het plaats in Apeldoorn. Al enkele jaren houden we hier onze jaarlijkse examens en nu is dan ook definitief besloten om deze locatie ook te gebruiken voor onze contactdagen. Het bevalt ons hier erg goed.Voor sommigen is de reis even wennen maar over het algemeen zijn de reacties zeer positief.Uiteraard was het ook deze keer weer een lekker gevulde dag. ’s Morgens werden zoals gebruikelijk de modellen gepresenteerd en uitgelegd d.m.v. een Powerpoint-presentatie. Met de werkteningen en de foto’s kan iedereen hier thuis ook mee aan de slag.Neem even een kijkje in de galerij, zoals je ziet zat er weer voor iedereen iets bij.

Zoals gebruikelijk worden de leraressen tijdens de koffiepauze bijgepraat met allerlei informatie omtrent de modevakschool door Lyanne van den Broek. Het is fijn om te merken dat er steeds meer interactie plaatsvindt en dat er leuke suggesties komen vanuit de leraressen.Zo werd door een van hen geopperd dat wanneer we de jeugd willen bereiken  het belangrijk is om ons meer bezig te gaan houden met social media. Hier waren veel leraressen het mee eens en besloten is dat we als Modevakschool Nationaal een eigen Facebookpagina gaan opzetten.

’s Middags hebben we gezamenlijk een heerlijke lunch gehad. Ook dit is echt een verbetering . Zo kom je eens naast iemand anders te zitten en is het leuk om eens met een ander informatie uit te wisselen. Zo word je blik verruimt! Na de lunch werd het tijd om de handen uit de mouwen te steken en hebben we een gezellige creatieve middag gehad o.l.v. Ria Nijenhuis. Zij geeft in samenwerking met “oma’s Knopendoos” leuke workshops en maakt allerlei leuke dingen met knopen. Echt een leuke manier om al je oude knopen te verwerken in bijvoorbeeld sieraden of een kunstwerk. Het was leuk om te zien dat iedereen met enthousiasme aan de slag ging. De middag  vloog dan ook om. Misschien ook een leuke idee om een dergelijke workshop met je leerlingen te doen? Hiervoor kun je contact opnemen met “Oma’s knopendoos”

 


September 2013 - Bekijk de foto's

Deze contactdag is voor het eerst op een nieuwe locatie gehouden. We zijn van Arnhem naar Apeldoorn verhuisd, vanwege de centrale ligging. Het is natuurlijk even wennen, nieuw gebouw, een nieuwe route er naar toe, dit is voor de ene gemakkelijker dan voor de ander. Het feit dat we de auto voor de deur kunnen parkeren en nog gratis bovendien is erg comfortabel.  In Apeldoorn heb je de keuze ( tegen betaling) gebruikt te maken van een lunch, die wordt verzorgt door De Cantharel. Tevens kun je dan met je collega’s een babbeltje maken. In de ochtend hebben we een vast programma, we bespreken de tekeningen en de naaitechieken van de door ons gemaakte modellen. Erg leerzaam en zo blijf je als lerares bij de tijd. Mode veranderd steeds en daarbij ook de teken- en naaitechnieken. Op deze manier willen wij  iedereen hiervan op de hoogte houden.

Tijdens het middagprogramma hebben we één van deze technieken verder uitgediept en wel het pikeren. Pikeren is een lastig en tijdrovende techniek, die al erg lang gebruikt wordt. Het is echter wel een bijzonder mooie techniek die (wanneer je hem goed uitvoert) zorgt dat de valling van de kraag perfect is. Ook al wordt er nu veel gebruik gemaakt van vlieseline om te verstevigen, er kan niets op tegen het echte handwerk. Wij vinden het belangrijk dat deze techniek niet verloren gaat en hebben hem deze middag dan ook nog eens goed doorgenomen. Het was echt even weer een “leer-moment”. Daarna zijn we nog creatief bezig geweest met restlapjes en lintjes. Hiervan hebben we allerlei leuke corsages gemaakt. Er ontstonden superleuke creaties.

Wij hebben de locatie als zeer goed ervaren, wij hopen dat dit voor jullie ook zo is, we zien iedereen graag in maart weer op onze contacdag.

 

Maart 2013 - Bekijk de foto's

Maandag 4 maart heeft de 1e contactdag van 2013 plaats gevonden. Het was een drukke maar erg leuke dag. ’s Morgens werden zoals gebruikelijk de modellen gepresenteerd en uitgelegd d.m.v. een Powerpoint-presentatie. Er zaten vooral zeer draagbare kledingstukken bij. Een aantal modellen zijn gemaakt in Vlisco-stof. Als je eens in de buurt van Helmond (vestiging) bent is dat zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Tijdens de koffie is door Lyanne v.d. Broek uitgebreid verteld over de Handwerkbeurs in Zwolle waar Modevakschool Nationaal dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd was. Het was een drukke beurs en onze stand werd zeer goed bezocht. De stand zag er tot in de puntjes verzorgd uit. Er zijn veel visitekaartjes van leraressen uitgedeeld en we hopen dat dit zijn vruchten zal afwerpen in de toekomst. Verder is de website van Modevakschool Nationaal vernieuwd en is hierover ook enige uitleg gegeven. Eventuele suggesties omtrent de website zijn altijd van harte welkom.

’s Middags hebben we een gezellige creatieve middag gehad. Dit dreigde even volledig mis te lopen aangezien de oorspronkelijke firma die de workshop zou geven op het laatst had afgezegd. In allerijl moest er naar een oplossing gezocht worden. Deze hebben we gevonden in de vorm van “Mijn Eigen”. De middag werd een succes en we zijn Peter en Janine van mijn-eigen” dan ook zeer dankbaar dat zij op zo’n korte termijn deze workshop konden geven. Janine kon erg enthousiast vertellen over de verschillende technieken en soorten textielverf. Peter vulde aan en sprong bij. Het was een leuk gezicht om de hele groep  gekleed in vuilniszak bezig te zien. Er zijn erg leuke sjaals gemaakt van een zijden chiffon. Bekijk de foto’s voor enkele resultaten.

www.mijn-eigen.nl

www.vlisco.com


 

Beurs Zwolle - Bekijk de foto'sSeptember 2012 - Bekijk de foto's
De tweede contactdag van 2012 vond plaats op maandag 3 september. Zoals gebruikelijk werden ’s ochtends de contactdagmodellen behandeld. Ook deze keer was het weer gelukt om een leuke verzameling aan modellen samen te stellen. Voor elk wat wils. Bekijk de foto’s om een indruk te krijgen welke modellen er zijn gemaakt. Na de lunch zijn we weer lekker aan de slag gegaan. Iedereen was verzocht een oud t-shirt of iets anders van tricot mee te nemen. Na een inleidende PowerPoint presentatie zijn we aan de slag gegaan met “T-shirt cutting”. Hiervan vind je ook veel leuke filmpjes op Youtube. D.m.v. het knippen in je shirt kun je het weer helemaal een nieuwe look geven en krijgt je “oude” shirt weer een 2e leven. Daarnaast zijn er leuke shawls en een leuke broche gemaakt van tricot. Voor dat we het in de gaten hadden was de middag voorbij.

 

September 2011 - Bekijk de foto's | Bekijk de presentatie
Maandag 4 september 2011 vond de 2e contactdag van dit jaar weer plaats. ’s Ochtends was er de gebruikelijke PowerPoint presentatie van de contactdagmodellen. Ook dit keer weer een leuke “collectie” aan modellen voor verschillende doelgroepen.

Na de lunch hebben Mw. Willy Dijkstra en Mw. Gini Bruggemans (team Modevakschool Nationaal) een hele leuke middag voor de leraressen samengesteld. Er werden diverse technieken behandeld om kledingstukken/werkstukken te verfraaien. Dit werd d.m.v. een PowerPoint presentatie uitgelegd en daarna konden de leraressen met de opgedane kennis zelf ook weer actief aan de slag. Mw. Dijkstra en Mw. Bruggemans hadden zoveel meegenomen dat de tijd eigenlijk te kort was om alles de aandacht te geven die het verdiende. Namens het team willen we beide dames nog eens hartelijk danken voor alle gedane moeite. Het was enorm leuk!

Aan het eind van de dag hopen we de leraressen weer voldoende stof te hebben gegeven om weer geïnspireerd huiswaarts te keren.

 

Maart 2011 - Bekijk de foto's | Bekijk de presentatie
Op 28 februari jl. heeft de 1e contactdag van 2011 weer plaats gevonden. Tijdens de ochtend werden de voorjaarsmodellen gepresenteerd en uitgelegd aan de hand van de werktekeningen. Er waren deze keer weer superleuke modellen. Opvallend is dat tricot ook dit seizoen nog steeds helemaal “hot”is. Vandaar ook 2 modelletjes in tricot die opvallen qua vormgeving en diverse deelnaden. Ook weer helemaal terug is de bandplooibroek. De broekhoogte gaat ook weer meer richting taille en dat is voor velen toch wel erg prettig. Om een indruk te krijgen van wat er die dag allemaal te zien was kun je kijken op de PowerPoint presentatie. Het was even hard werken om alle modellen voor de lunch behandeld te krijgen, want na de lunch was er weer een interactief programma.

Na de lunch heeft het team van Fashion Design Products uit Wierden een leuke presentatie gehouden over haar uitgebreide aanbod in de nieuwste gadgets in Fashion Design. Onvoorstelbaar wat er allemaal aan “oppimp”-producten te koop is. Zo kun je van een heel simpel kledingstuk iets heel hips maken met slechts een kleine ingreep. De leraressen konden met hun meegebrachte lapjes zelf ook nog even lekker aan de slag. Fashion Design Products staat op veel beurzen maar heeft ook een leuke webwinkel. (www.fashiondesignproducts.nl) We hopen iedereen met deze contactdag weer te hebben geïnspireerd blancpain replica.

 

September 2010 - Bekijk de foto's | Bekijk de presentatie
Maandag 6 september vond de 2e contactdag plaats van 2010. Na een kop koffie gingen we van start. Er werden weer leuke modellen gepresenteerd. We zijn definitief afgestapt van het whiteboard en maken nu gebruik van de beamer. Dit werkt veel prettiger en sneller. Het is nu een stuk eenvoudiger om weer terug te blikken naar een vorig model als hierover toch nog een vraag wordt gesteld.
Deze winter ligt het accent heel erg op de mouw. Vandaar de jumpsuit, ook weer helemaal terug, met een hippe mouw van deze tijd. Verder een heel leuk jasje en een bijzondere rok met allerlei prachtige borduursels. De blouse met leuke belijningen en bijzondere manchet viel goed in de smaak. Deze keer zat er weer een trouwjurk bij de presentatie, altijd leuk. Helemaal toen we wat foto’s van de trouwreportage konden laten zien. Verder hadden we nog een model voor een maatje meer, maar die ook voor de gemiddelde confectie maat geschikt is. Op dit model was een versiersel aangebracht met verwerking van soluvlies. De verwerking van soluvlies werd ook d.m.v. een korte presentatie uitgelegd. Daarna werd nog een leuk jurkje gepresenteerd. Ook hier was het weer duidelijk dat ook een eenvoudig modelletje een superleuk resultaat kan geven. Als laatste was er nog een leuk accessoire in de vorm van een soort “bretel”. In plaats van deze te beschrijven kan beter even gekeken worden in de fotogalerij.

Na de lunch werd de zaal snel omgewisseld van opstelling. Die middag gaf Mw. Magda Cantineau een presentatie. Zij is een kleur- en stijl adviseuse en doet dit al vele jaren. Vanaf raw indian hair het eerste moment hield Magda ieders aandacht vast en wist ze iedereen te boeien met haar duidelijke en vaak humoristische uitleg. Het was wat ze vertelde, zeer herkenbaar! Een echte interactieve middag. Er werden leraressen uit de zaal gehaald en persoonlijk advies gegeven, maar die voor iedereen bruikbaar is. Erg leuk!
De middag vloog voorbij, sommige leraressen hadden alsnog een treintje later naar huis genomen omdat het peruvian hair bundles gewoon te leuk was.

 

rolex replica watches

Maart 2010 - Bekijk de foto's
Contactdag maart 2010 De eerste contactdag van dit jaar vond plaats op maandag 2 maart 2010. Er zijn in totaal 10 modellen gepresenteerd. Voor de presentatie van de modellen werd voor het eerst gebruik gemaakt van een beamer. Hier en daar haperde de presentatie iets maar met tips uit de zaal zal het een volgende keer alleen maar beter worden. De reacties waren in ieder geval zeer positief op deze manier van presenteren.

De zouavebroek (harembroek) is weer helemaal terug. Natuurlijk is dit niet voor iedere doelgroep geschikt, maar als hot item van deze zomer mocht het natuurlijk niet in de collectie ontbreken. Dat het niet zo’n eenvoudig modelletje was, bleek al snel toen er op ¼ schaal geknipt en geplakt werd. Maar natuurlijk wel een leuke uitdaging om dit samen met leerlingen te maken. In de mode ligt momenteel het accent op chopard superfast replica watches mouwen en schouders. De schoudervulling is weer helemaal terug en aan de mouwen wordt ook veel aandacht besteed in de vorm van draperieën, vouwwerk enz. Vandaar dat een blouse met bijzondere mouwen ook niet mocht ontbreken. Verder is deze keer vooral op de details in de modellen gelet.
• Knoopjes van dezelfde stof met als finishing touch hierop een eigen ontworpen borduurseltje.

• Leuke dessinvoeringen, op lijst gezet of met geborduurde schouderpassen. Veel belangstelling trok ook de cirkel van stof waarin twee gaten geknipt zijn die als armsgat dienen. De cirkel van stof kan ook dubbelgevouwen als cape gedragen worden. In het aprilnummer van Avantgarde franck muller replica brazilian hair weave stond een groot artikel over Frans Molenaar. Heel toevallig bleek dit ook een ontwerp te zijn van hem. De ruimte is te beperkt om hier alle modellen te bespreken maar neem een kijkje bij de fotogalerie om alle modellen te bekijken.

Na de lunch was het woord aan de firma Rijkers uit Veghel. Een zeer bekende naaimachinezaak waar service hoog in het vaandel staat. Drie enthousiaste medewerksters hebben uitvoerig uitleg en demonstraties gegeven van diverse naaimachinevoetjes en hun toepassingen. Ongelooflijk hoeveel meer je uit een machine kunt halen alleen door het gebruik van de diverse voetjes. Wij danken hun voor de uitleg en inzet. De middag vloog voorbij, waarna iedereen met vele nieuwe inspiratie, huiswaarts keerde.


De werktekeningen en foto’s van de contactdagmodellen zijn bij de school te bestellen.